Bersalin Tepi Jalan, Wanita Sakit Jiwa Jaga Anak Dengan Sarat Kasih Sayang

Sеlаіn kеhаmіlаn luаr nіkаh, hіduр dаlаm kеmіѕkіnаn jugа mеndоrоng kеѕ реmbuаngаn bауі. Wаlаuрun dіkurnіаkаn nаlаr оlеh Allаh SWT, tеtарі mеrеkа tіdаk bіѕа bеrfіkіr ѕесаrа wаrаѕ ѕеbеlum bеrtіndаk ѕеdеmіkіаn.Tindakan tersebut jauh berbeza dengan apa dilakukan perempuan ini. Dia yang mempunyai duduk perkara mental dan menjalani kehidupan sebagai gelandangan di Makati, Filipina selamat melahirkan anak wanita di tepi jalan pada 18 Mac kemudian.

Bagaimanapun, perempuan itu tidak mencampakkan atau meninggalkan zuriatnya keseorangan sebaliknya menggendong bayi berkenaan sebelum dihantar ke hospital untuk rawatan lanjut.

Beberapa keping gambar wanita tersebut dimuat naik page Cong. Pidi Barzaga di laman Facebook sehingga tular setelah dikongsi dalam kelompok netizen Filipina.


Gambar di hospital pula kelihatan perempuan itu setia menjaga anaknya dengan memakaikan sarung tangan dan tidur di sebelah bayi tersebut sebelum memperlihatkan susu.

Walaupun dilarang berfikir dengan baik, tetapi ternyata ia masih mempunyai naluri kasih sayang selaku ibu yang tetap ingin menjaga cahaya matanya.

Sumbеr: kоtаkmеdіа.trаdе

Posting Komentar

Lebih baru Lebih lama